Huisartsen in Staphorst en Rouveen nemen initiatief om te vaccineren en ook is een tijdelijke testlocatie geopend

Huisartsen in Staphorst en Rouveen gaan de vaccinatiegraad opkrikken
Foto: Pixabay

De huisartsen in Staphorst en Rouveen gaan de vaccinatiegraad opkrikken. Net iets meer dan de helft van de inwoners is gevaccineerd. Het aantal positieve tests in de beide dorpen stijgt. Daar komt bij dat de IC bij Isala vol is. Coronapatiënten die met spoed moeten worden opgenomen nemen een plek in van anderen die ook een IC-plek nodig hebben.

Isala kwam dit weekeinde in het nieuws dat operaties afgezegd moesten worden omdat de aanwas van coronapatiënten flink opliep. Dit weekeinde moesten ook drie coronapatiënten worden overgeplaatst naar andere ziekenhuizen. Gezien vanuit de situatie in Staphorst en Rouveen is het noodzakelijk om de vaccinatiegraad flink op te krikken. Om het aantal coronabesmettingen in Staphorst terug te dringen, heeft de gemeente Staphorst in overleg met GGD IJsselland een aantal maatregelen getroffen. Zo is er een tijdelijke testlocatie geopend voor mensen met corona-gerelateerde klachten. En is het advies gegeven om elkaar letterlijk en figuurlijk ruimte te geven.

Een ouderling van de Hersteld Hervormde Kerk in Staphorst zei de afgelopen week dat de situatie heel zorgelijk is in Staphorst: ”Erger nog dan in de hoogtijdagen van de coronacrisis.” Hij zei ook dat de kerk geen advies geeft om wel of niet te vaccineren.

De gemeente Staphorst en Zwartewaterland zijn koplopers als het gaat om coronabesmettingen

Lees ook:

Isala zegt operaties af vanwege toestroom coronapatiënten

 

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden