Complimenten voor naleven coronamaatregelen

Niet overal ging het even goed met het houden van afstand
Niet overal ging het even goed met het houden van afstand
Foto: Marc Nijenhuis

Minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en voorzitter Hubert Bruls van het Veiligheidsberaad kijken tevreden terug naar een relatief rustig verlopen weekeinde. Sinds de maatregelen van vorige week maandag en het mooie weer van dit weekeinde was het afwachten of de mensen zich aan de voorschriften konden en wilden houden.

De meeste mensen hebben zich prima gedragen en de voorschriften opgevolgd om thuis te blijven en alleen naar buiten te gaan voor een frisse neus of om boodschappen te doen. Op enkele plekken moest -al dan niet preventief- worden ingegrepen. En soms werd er simpelweg even niet op gelet, zoals bij de Action aan de Vechtstraat waar mensen bij elkaar voor de winkel stonden te wachten.

Paasweekend

Ferd Grapperhaus: “We kijken terug op een weekend met prachtig weer, waarbij mensen duidelijk de lastige keuze hebben gemaakt zoveel mogelijk thuis te blijven. De mensen die wel naar buiten gingen hielden zich aan de regels en hielden goed afstand tot elkaar. Tegen die mensen zeg ik: complimenten, we begrijpen hoe moeilijk het is, maar hou dit vast, ook richting het Paasweekend! Alleen door samen deze lastige keuzes te maken, bestrijden we corona. Over de huisfeesten die opgebroken zijn door de politie kan ik kort zijn; onacceptabel. Terecht dat burgemeesters en politie hard opgetreden hebben.”

Virus moet gestopt

Hubert Bruls: “Maandagavond sprak het Veiligheidsberaad met minister president Mark Rutte en minister Grapperhaus over de huidige maatregelen. We zijn het er samen over eens dat de maatregelen effect hadden vorige week en dat blijkt ook dit weekend weer. We zien minder mensen en groepen op straat en de bevolking lijkt de maatregelen te steunen. Een enkeling heeft een ‘geheugensteuntje’ nodig, maar daarom handhaven de veiligheidsregio’s ook op de genomen maatregelen. Hopelijk blijft de steun en medewerking van de bevolking zo tot eind april. Want we beseffen allemaal ook heel goed: we vragen nogal wat van onze samenleving, van onze mensen. Maar alleen samen kunnen we dit aan. Dit virus moet gestopt worden en hoe minder mensen ziek worden, hoe minder mensen overlijden en we het virus uiteindelijk helemaal kunnen stoppen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen