Artsen en verpleegkundigen spoedeisende hulp Isala vragen mensen vooral binnen te blijven

SEH Isala roept op vooral thuis te blijven
SEH Isala roept op vooral thuis te blijven
Foto: Isala

Arten en verpleegkundige hulp op de spoedeisende hulp (SEH) van Isala vragen mensen vooral binnen te blijven. De tekst Wij blijven hier binnen voor jullie, blijven jullie binnen voor ons?? Een oproep om het coronavirus te stoppen. Ook de huisartsenpost heeft het bijzonder druk met mensen die corona hebben of denken te hebben. Maar ook de reguliere zorg gaat gewoon door.

Dat teveel mensen zich op de spoedeisende hulp of bij de huisartsenpost melden is duidelijk door een filmpje van een Spaanse arts: dr. Jesus Candel. Hij roept op dat mensen die niet tot de risicogroep behoren niet naar de SEH of huisartsenpost te komen. Ten eerste vullen deze mensen de wachtkamers en vaak ‘eisen’ ze ook een coronatest. Net als in Spanje wordt niet iedereen getest op corona, maar alleen risicogroepen. De druk op de medische posten wordt alleen maar groter en in veel gevallen te groot. Niet voor niets heeft Isala een triagetent bij de ingang van de spoedeisende hulp gezet en is de huisartsenpost opgeschaald. Daarmee wil men proberen om de echte patiënten te scheiden van mensen met lichte klachten.

Binnen blijven

De vraag van het personeel van de SEH is vooral om thuis te blijven en contact met andere mensen te mijden. Dit is de meest effectieve methode om de verspreiding van het virus langzamer te laten gaan en de ziekenhuizen niet over te belasten. Medisch personeel werkt zich inmiddels uit de naad om iedereen te helpen. Daarbij komt dat de volgende twee weken de piek wordt verwacht in het aantal coronapatiënten. Mensen met lichte klachten hoeven niet naar het ziekenhuis maar kunnen thuis uitzieken. Alleen mensen met hele ernstige klachten en uit risicogroepen worden geholpen. Wie niet daaronder vallen worden weer terug naar huis gestuurd.

Hygiëne

Wie zich wil wapenen tegen het coronavirus doet er goed aan om aan de algemene regels te houden. Dus niet handen schudden, afstand houden van elkaar en niet samen te scholen. Het is gezellig, maar soms worden groepjes volwassenen gezien bij de ingang van een supermarkt of jongeren die gezellig op een bankje in het park zitten.

 

 

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen