Christ Klep spreekt over internationale veiligheid

Foto:

ZWOLLE – Vereniging De Buiensociëteit houdt donderdagavond 26 oktober voor belangstellenden een lezing met als onderwerp: Geweld en onze veiligheid. De lezing wordt gegeven door Christ Klep.

Tijdens zijn lezing staat Christ niet alleen stil bij de vraag waarom Westerse legers het zo moeilijk vinden om tegen “onbeschaafde” tegenstanders te vechten. Ook de balans tussen VS, Rusland, China en Europa komt aan de orde. Zal China de VS gaan inhalen en gaat Europa nu eindelijk de eigen ‘veiligheidsbroek’ ophouden? Uiteraard is er ook aandacht voor de actuele situatie.

Locatie: het sociëteitsgebouw aan de Stationsweg 44. De toegang is gratis. Aanmelden moet via [email protected] Aanvang van de lezing is 20.00 uur.

Christ Klep is een Nederlands militair historicus. Hij was tot 2000 werkzaam bij het Nederlands Instituut voor Militaire Historie, verbonden aan het Ministerie van Defensie. Daar specialiseerde hij zich in de Tweede Wereldoorlog en internationale vredesmissies. Christ Klep was ook docent aan de Roosevelt Academy in Middelburg, deed onderzoek voor verschillende instituten waaronder het Nederlands Instituut voor Geschiedenis in Den Haag en opleidingen van het Nederlandse Ministerie van Defensie. Hij werkt als freelance auteur en treedt regelmatig op voor radio en TV als commentator bij militaire onderwerpen.

Het bestuur van de vereniging De Buitensociëteit houdt een breed scala aan activiteiten. Meer informatie www.debuitenscocieteit.nl of facebook.com/debuitensocieteit.

'

Reacties

article
7954
Geweld en onze veiligheid
ZWOLLE – Vereniging De Buiensociëteit houdt donderdagavond 26 oktober voor belangstellenden een lezing met als onderwerp:
https://zwolle.nieuws.nl/algemeen/7954/christ-klep-spreekt-internationale-veiligheid/
2017-10-19T07:22:15+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/406/2017/10/17212711/download-7.jpeg
China, Christ Klep, De Buiensociëteit, Europa, internationale veiligheid, lezing, militair, Rusland, VS, Zwolle
Algemeen, nieuws