Einde voor Kim Biemholt in Heel Holland Bakt

Foto: Roland J. Reinders

Het was tijd voor de oudejaarsuitzending van Heel Holland Bakt. Het thema ‘Gelukkig Nieuwjaar’ kwam terug in alle opdrachten, die weer een ware uitdaging vormden voor de acht overgebleven kandidaten.

Door Annemarie van den Berg

Omdat er geproost moest worden op het nieuwe jaar, begonnen de kandidaten met een champagnetaart. Een complexe opdracht: de champagne mocht niet overheersen, maar moest wel goed geproefd kunnen worden. Voor Kim was het een lastige opdracht. Het inschatten van de juiste champagnesmaak vond ze lastig, aangezien ze zelf geen liefhebber is van het feestelijke drankje. De jury was kritisch op de ‘Fruitige Champagne’ taart van Kim. De gelei was te heet geworden, waardoor deze volgens de jury niet meer te serveren was. De goed geslaagde mousse kon dit helaas niet meer volledig compenseren.

Churros Cups

De technische opdracht die volgde luidde: maak vier churros cups. Het ging om een traditioneel Spaans gerecht en niet iedereen was het eens met deze originele opdracht. Terwijl André van Duin oliebollen stond te bakken naast de tent, sloofden de kandidaten zich uit voor de beste cups. En dat bleek niet mee te vallen, het juryoordeel werd een slagveld. Weinig cups hadden het gewenste uiterlijk en ook over de smaak was de jury niet snel tevreden. Ook Kim kreeg kritiek, maar eindigde in de middenmoot.

Wit & Goud

Als laatste bakten de kandidaten een nieuwjaarstaart. Een creatieve opdracht, waarbij de kandidaten alle vrijheid kregen om smaken te combineren en een spektakel te creëren. Kim bevond zich in de gevarenzone, het was haar laatste kans om zich te bewijzen. Kim maakte een kokoscake genaamd ‘Wit & Goud’, maar had tijdens het bakproces veel problemen. Zo erg zelfs, dat ze tijdens het bakken al sprak van een ‘fiasco’. Na het eindoordeel bleek dat Kim het programma moest verlaten en dat leidde tot tranen bij haar en haar teamgenoten. De teleurstelling was duidelijk zichtbaar bij Kim, die het juryoordeel wel leek te begrijpen. Kim: “Ik heb een geweldige tijd gehad, maar helaas bleek ik toch niet stressbestendig genoeg te zijn.” Kim nam afscheid van Heel Holland Bakt met een respectabele achtste plaats.

Kim Biemholt is dinsdag om 21.50 uur te zien op NPO1 bij ‘Smaakt naar meer’. Hier zal ze terugkijken op haar Heel Holland Bakt avontuur.

'

Reacties

article
18319
Einde voor Kim Biemholt in Heel Holland Bakt
Het was tijd voor de oudejaarsuitzending van Heel Holland Bakt. Het thema ‘Gelukkig Nieuwjaar’ kwam
https://zwolle.nieuws.nl/algemeen/18319/einde-voor-kim-biemholt-in-heel-holland-bakt/
2018-12-30T22:18:22+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/406/2018/11/26174119/Kim-B.jpg
André van Duin, Champagnetaart, Churros, Eindejaarsuitzending, Heel Holland Bakt, Janny van der Heijden, Kim Biemholt, NPO1, Robèrt van Beckhoven, Smaakt naar meer, taartjunkie
Algemeen, nieuws