Een spannende kerstaflevering voor Kim Biemholt in Heel Holland Bakt

Foto: Roland J. Reinders

Het was zondagavond alweer tijd voor de derde aflevering van Heel Holland Bakt. Er zaten nog negen bakkers in het spel, waaronder de Zwolse taartjunkie Kim Biemholt (29). Het thema van deze week kon natuurlijk niet missen: Kerst.

Door Annemarie van den Berg

De kandidaten moesten wederom drie opdrachten uitvoeren die pasten in het thema van de week. Als eerste maakten de bakkers een zogenaamde Kugelhopf; een kersttulband van brood.  Kim koos voor een suikerbrood met kaneel, parelsuiker en cranberry. Ze ging gespannen de wedstrijd in: “Na vorige week weet ik hoe leuk het is om hier te staan, ik wil echt niet meer weg!” De spanning leek gedurende de opdracht niet te verdwijnen. Het brood van Kim wilde niet rijzen en dat leidde tot de nodige stress en tranen. Ook de jury was niet tevreden over het deeg, maar gaf Kim een compliment voor de goede smaak.

Paris-Brest

De tweede opdracht werd, net als vorige week, blind gejureerd. Het ging om een technische opdracht, namelijk de Paris-Brest. Deze ronde soes, die zijn naam ontleent aan een monsterachtige Franse wielertocht van Parijs naar Brest en terug, moest natuurlijk in een kerstuitvoering geserveerd worden. De meeste kandidaten hebben geen ervaring met het maken van de Paris-Brest en de uitvoering bleek dan ook voor veel mensen lastig. Ook Kim had moeite met de opdracht en kreeg wat kritiek te verduren. Uiteindelijk was het Hanneke die de hoogste punten scoorde voor haar uitvoering.

Sterrennacht

De laatste opdracht was een kerstspektakelstuk. De opdracht mocht vrij worden ingevuld, met als enige criterium dat de creatie lichtjes moest bevatten. Creativiteit was hierbij erg belangrijk, want de lichtjes moesten echt onderdeel zijn van het baksel. De taart van Kim, Sterrennacht, noemde de jury geen spektakel, de smaak daarentegen wel.

Volgende week

De Sterrennacht van Kim werd gelukkig voldoende beoordeeld om haar een ronde verder te brengen. Zondag is te zien hoe de acht overgebleven bakkers proosten op het nieuwe jaar! Heel Holland Bakt is iedere zondag te zien om 20.25 op NPO1.

'

Reacties

article
18214
Een spannende kerstaflevering voor Kim Biemholt in Heel Holland Bakt
Het was zondagavond alweer tijd voor de derde aflevering van Heel Holland Bakt. Er zaten
https://zwolle.nieuws.nl/algemeen/18214/een-spannende-kerstaflevering-voor-kim-biemholt-in-heel-holland-bakt/
2018-12-23T23:36:13+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/406/2018/11/26174119/Kim-B.jpg
André van Duin, Heel Holland Bakt, Janny van der Heijden, Kerst, Kersttulband, Kim Biemholt, NPO1, Paris-brest, Robèrt van Beckhoven, taartjunkie
Algemeen, Cultuur