De Blauwe Maandag Columns van Sandor Quatfass: een kijkje in de stad Zwolle

Foto: Eigen foto

De ‘blauw maandag column’, het is een nieuw project van schrijver en columnist Sandor Quatfass (40). Vandaag start de Zwollenaar met zijn eerste column in een reeks van vernieuwende verhalen, allemaal met de stad Zwolle als middelpunt.

Door Annemarie van den Berg

Sandor schrijft al een aantal jaren columns over alles wat hij meemaakt in het dagelijks leven. En dat gaat van simpele dagelijkse rituelen tot pijnlijke gebeurtenissen in het leven, zoals zijn scheiding. Met zijn ‘blauwe maandag columns’ wil Sandor het anders gaan doen, buiten zijn comfortzone treden: “Ik wil elke week iets nieuws gaan uitproberen. Ik ga de stad in op zoek naar verrassende mensen en verhalen. Soms zal ik van te voren met een bepaald idee de straat op gaan, maar soms vertrek ik ook totaal blanco.”

Journaling

Om het project te laten slagen, moet Sandor constant alert zijn op nieuwe ideeën voor verhalen. “Ik loop altijd met een pen en blocnote op zak en ik doe al jaren aan journaling. Dat betekent dat ik alles opschrijf wat ik zie en meemaak. Dit is nodig, om al mijn ideeën te onthouden. Daarnaast fungeert het als een soort dagboek voor mezelf.”

Quatfass Media

De nieuwe reeks columns  is een experiment voor de schrijver, die jarenlang werkzaam was in de marketing en onlangs zijn eigen onderneming is gestart. Met Quatfass Media helpt hij andere ondernemers en bedrijven bij de ontwikkeling, optimalisatie en marketing van hun media en content. En hoewel hij zich dus nog steeds bezighoudt met marketing, ligt zijn belangrijkste focus op het schrijven. “Voor mij is schrijven een manier om emoties te verwerken en mezelf te uiten. Ik hoop dat ik met mijn verhalen ook andere mensen kan raken.”

Blauwe maandag?

De komende 12 maanden wil Sandor wekelijks een nieuwe column publiceren over de blauwe maandag. “Ik ben benieuwd wat ik allemaal ga ontdekken. Sommige dingen zal ik slechts een blauwe maandag willen doen of zien. Maar wie weet houd ik er ook wel blijvende hobby’s aan over!”

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hier de eerste ‘blauwe maandag columns’ van Sandor Quatfass.

'

Reacties

article
17993
De Blauwe Maandag Columns van Sandor Quatfass: een kijkje in de stad Zwolle
De ‘blauw maandag column’, het is een nieuw project van schrijver en columnist Sandor Quatfass
https://zwolle.nieuws.nl/algemeen/17993/de-blauwe-maandag-columns-van-sandor-quatfass-een-kijkje-in-de-stad-zwolle/
2018-12-17T06:16:11+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/406/2018/12/16221619/sandor.jpg
Blauwe maandag, columnist, Quatfass Media, Sandor Quatfass, schrijver, Zwolle
Algemeen, Cultuur