Fietstocht door Stadshagen in de strijd tegen het water

Het laaggelegen Stadshagen
Het laaggelegen Stadshagen
Foto: Eigen foto

Louis Zandbergen en Sander Blok nodigen inwoners van Stadshagen uit om mee te fietsen door de wijk. Tijdens de fietstocht wordt de historie van de wijk verteld, de rol van het water uitgelegd en de mogelijkheden van een watervriendelijke tuin uitgelegd.

Zandbergen en Blok zeggen: ”Ook al is het tijdens deze droge zomer moeilijk voor te stellen, we weten allemaal hoe hoog het water in de IJssel kan staan. Vergeleken met het hoge water is Stadshagen een zeer laag gelegen woonwijk. Ook hebben we door klimaatsverandering vaker te maken met grote hoeveelheden neerslag. Dit water moet in onze polder worden opgevangen en op een veilige manier worden weggeleid.”

Fietstocht

Zandbergen en Blok, nodigen de inwoners van de Zwolse wijk Stadshagen van harte uit voor een gratis fietstocht in hun eigen wijk. Tijdens deze fietstocht wordt de historie van de wijk, de rol van het water, het voorkomen van planten en dieren en de mogelijkheden voor een watervriendelijke groene tuin bekeken. Onder leiding van vier deskundigen, elk met een eigen specialiteit, krijgen de deelnemers door de inspirerende verhalen een nieuwe blik op de woonomgeving.

Wijkboerderij

De fietstochten worden gehouden op donderdagavond 20 september van 19.00 tot 21.00 uur en op zaterdagmiddag 29 september van 15.00 tot 17.00 uur. De start is bij Wijkboerderij de Stadshoeve aan de Oude Wetering 13 in Stadshagen. Vanaf een half uur voor de start is hier gelegenheid om kennis te maken onder het genot van kopje thee of koffie. De fietstocht is bedoeld voor inwoners van Stadshagen vanaf 18 jaar.

Opgeven

Voor beide fietsexcursies is er plek voor maximaal 20 deelnemers. Opgave vooraf is noodzakelijk via de emailadressen [email protected] of [email protected]  Deze fietstocht wordt mede mogelijk gemaakt door medewerkers van Steenbreek, IVN afdeling Zwolle, Wijkboerderij de Stadshoeve en gestimuleerd door de gemeente Zwolle.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen