Station Zwolle deze zomer twee weken dicht, ook in voorjaarsvakantie overlast

Reizen via station Zwolle is de komende tijd goed opletten
Foto: Eigen foto

ZWOLLE – Station Zwolle gaat deze zomer twee weken op slot voor aanpassingen aan het spoor. Ook eind deze maand is er overlast, dan rijden er negen dagen lang geen treinen van en naar Kampen, Lelystad en Amersfoort.

Van 24 februari tot en met 4 maart rijden er geen treinen van Zwolle naar Amersfoort en Lelystad-Centrum Er rijden dan wel bussen tussen Zwolle en ’t Harde en naar Kampen-Zuid. Een reis van bijvoorbeeld Olst naar Lelystad gaat dan een kwartier tot drie kwartier langer duren.

Er stappen rond de 35.000 reizigers op station Zwolle in, over en uit. Dit zal naar verwachting over drie jaar zo’n 20.000 passagiers meer zijn en daarom zijn er aanpassingen nodig. Dat de spoorzone op de schop zou gaan, was al even bekend.

Overlast

 

De werkzaamheden gaan gepaard met de nodige overlast voor reizigers. Onvermijdelijk, zegt ProRail. Vanaf 24 februari rijden er negen dagen lang geen treinen van en naar Kampen, Lelystad en Amersfoort. In de voorjaarsvakantie wordt de bovenleiding naar beneden gehaald voor het laatste gedeelte van de busbrug. In het Pinksterweekend, eind mei, wordt de busbrug geplaatst.

Sneller

Eind juni rijden er zestien dagen lang helemaal geen treinen van en naar Zwolle. Dan komt er een perron voor de trein naar Enschede. Ook wordt het spoor aangepakt. Nu rijden treinen nog veerti kilometer per uur in en uit het station. Door de bochten aan te passen, kan dat straks met een snelheid van zestig in het uur. In de weken dat er geen treinen rijden, worden bussen ingezet.

article
10035
Vertraging reizen van station Zwolle naar Amersfoort en Lelystad
ZWOLLE – Station Zwolle gaat deze zomer twee weken op slot voor aanpassingen aan het
https://zwolle.nieuws.nl/algemeen/10035/station-zwolle-deze-zomer-twee-weken-dicht-ook-in-voorjaarsvakantie-overlast/
2018-02-06T14:07:43+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/406/2018/02/06212106/impressie-station-zwolle.jpg
Algemeen, nieuws