112

Politie: een drukke, regenachtige nacht

Een agent van de Zwolse politie geeft een inkijkje in een nacht politiewerk
Een agent van de Zwolse politie geeft een inkijkje in een nacht politiewerk
Foto: Polite Zwolle

ZWOLLE – Een agent van de politie Zwolle geeft op facebook een klein inkijkje in de regenachtige (afgelopen) nacht. Het was druk.

De dienstauto’s staan weer binnen de hekken, het was een regenachtige nacht waarin we erg druk zijn geweest.
We begonnen de nacht met een melding van een man die was bedreigd met een mes. Wij hebben de verdachte aangehouden, het mes aangetroffen en in beslag genomen. Even later kregen we een melding van een auto tegen de boom in Hattem, hierbij zijn gelukkig geen gewonden gevallen. De bestuurder ontweek overstekend wild.
Vervolgens kregen we een melding van huiselijk geweld. De verdachte was er vandoor. Wij hebben #veiligthuis ter plaatse laten komen om de hulpverlening in het gezin op te starten. Even later hebben wij de verdachte alsnog aangehouden, ook hij heeft gesproken met de hulpverlening. De verdachte heeft een huisverbod van 10 dagen gekregen.
Later in de nacht kregen wij het verzoek om de collega’s in ’t Harde te ondersteunen in verband met een heterdaad woninginbraak. Onze collega’s hebben de verdachte op heterdaad kunnen aanhouden. De buit van de inbraak werd aangetroffen en in beslag genomen.Ondertussen kregen de overige Zwolse eenheden een melding van een binnenbrand in Zwolle. Hierbij is een bewoner met ademhalingsproblemen overgebracht naar het ziekenhuis.

De agent sluit af met: De aflossing komt binnen, wij gaan slapen! Een fijne dag gewenst!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen